پاور بانک چیست؟

در ابتدا باید توضیح دهیم که پاوربانک چیست، شاید برخی کاربران ندانند که پاور بانک چیست و چه کاربردی دارد؛ پاوربانک‌ها در حقیقت یک باتری قابل حمل هستند که می‌توانید به کمک آن گوشی، تبلت، لپ‌تاپ، ساعت هوشمند و هدفون را شارژ کنید. این باتری در ظرفیت‌های مختلف وارد بازار می‌شود که نسبت به نیازتان می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. پاوربانک‌ها خودشان قابل شارژ شدن هستند و برق را در خود ذخیره می‌کنند تا زمانی که گوشی یا وسایل دیگر را به آن وصل کنید و نیرو را به آن انتقال دهند.

انواع پاوربانک ها

-پاوربانک مخصوص گوشی: پاور بانک مخصوص گوشی می تواند گوشی را با سرعت زیاد، کند و در نوع های  مختلف شارژ کند و شدت جریان و ولتاژ آن ها مطابق با گوشی های هوشمند ساخته  شده اند تا آسیبی به گوشی وارد نشود.

-پاوربانک مخصوص تبلت: باتری تبلت ها و گوشی ها فرق زیادی با هم ندارند، فقط اکثر تبلت ها باتری قدرتمندتری نسبت به گوشی های هوشمند دارند، برای مثال یک پاوربانک 10 هزار  میلی آمپر ساعت نمی تواند یک بار هم تبلت با باتری 10 هزار میلی آمپر ساعت  را از صفر تا 100 درصد شارژ کند. پس اگر تبلت شما باتری قدرتمندی دارد باید  پاور بانک با ظرفیت بالای 10000 میلی آمپر ساعت برای آن تهیه کنید.

-پاوربانک مخصوص لپ تاپ: لپ تاپ ها باتری های قدرتمند تری دارند که روشن شدنشان هم نیاز به ولتاژ بالا  دارد، پس یک پاوربانک معمولی که برای گوشی است نمی تواند لپ تاپ را شارژ  کند، زیرا ولتاژ باتری گوشی 5 ولت است و لپ تاپ ها بسته به نوع سیستم از 16  تا 20 ولت ولتاژ دارند. پس پاور بانک مخصوص لپ تاپ پاوربانکی است که ولتاژ  و شدت جریان بیشتری نسبت به پاور بانک گوشی داشته باشد.

-پاوربانک خورشیدی: اور بانک خورشیدی توسط نور آفتاب شارژ می شود و مخصوص گردشگران است. معمولا  کسانی که گردشگری می کنند از خانه دور هستند و به برق دسترسی ندارند، به  همین دلیل نیاز به پاوربانکی دارند که نیاز به برق برای شارژ شدن نداشته  باشند. کافیست این پاوربانک ها را زیر نور آفتاب قرار دهید تا شارژ شوند.


-پاوربانک بی سیم: در این نوع پاوربانک های وایرلس  یا همان بی سیم برای شارژ دستگاه مورد نظر فقط کافیست گوشی یا لپ تاپ شما قابلیت  شارژ شدن بی سیم را داشته باشند.در این صورت می توانید بدون نیاز به  کابل و فقط با نزدیک قرار دادن گوشی و پاوربانک به یکدیگر، گوشی را شارژ  کنید.

-پاوربانک مخصوص ماشین: برخی پاوربانک ها هستند که انقدر ظرفیت  شان بالا است و ولتاژ و شدت جریان بالایی دارند که مخصوص استارت زدن باتری  ماشین را بر عهده دارند. این پاوربانک ها زمانی به کار می آیند که باتری  ماشین یا موتورتان خوابیده باشد و نیاز به شوک داشته باشد. این پاوربانک ها  برای گوشی توصیه نمی شوند و فقط برای دستگاه های ولتاژ بالا مناسب اند.

-پاوربانک ضد ضربه و آب: شاید دلتان بخواهد با پاوربانک تان درون  آب بروید، بله افرادی هستند که کارشان گردشگری است و در مسیر ممکن است از  آب رد شوند، پاور بانک ضد آب و ضد ضربه مخصوص این افراد ساخته شده تا هیچ  آسیبی به این دستگاه در هیچ شرایطی نه سرما نه گرما نه آب و غیره نرسد. این  پاوربانک ها معمولا قیمت بالایی دارند مانند پاور بانک بی سیم.

ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاوربانک یعنی چه؟

تمام پاوربانک ها دو ظرفیت دارند، یکی ظرفیت اسمی و دیگری ظرفیت واقعی؛  ظرفیت اسمی آن عددی است که از ظرفیت پاوربانک روی جعبه یا بدنه پاوربانک  درج می شود، مثلا زمان خرید در توضیحات پاوربانک نوشته شده که 10000 میلی  آمپر ساعت ظرفیت دارد و ظرفیت باتری گوشی شما 5 هزار میلی آمپر است، پس  انتظار دارید 2 بار گوشی شما را صفر تا 100 درصد شارژ کند، اما اینطور نیست  و فقط یکبار می تواند از 0 تا 100 درصد شارژ کند و شاید هم بعد از آن  یکبار گوشی را تا 40 درصد شارژ کند. در حقیقت ظرفیت واقعی آن پاوربانک 8000  میلی آمپر است، زیرا 10 تا 20 درصد انرژی پاور بانک حدر می رود؛ زمانی که  گوشی را به شارژ متصل می کنید گوشی داغ می کند، پس مقداری از انرژی تبدیل  به گرما می شود و موارد دیگر که مربوط به برق است و تخصصی محسوب می شود. پس  ظرفیت واقعی همیشه کمتر از ظرفیت اسمی است و هنگام خرید پاوربانک باید دقت  کنید که ظرفیت واقعی دستگاه چند بار گوشی تان را شارژ می کند. مثلا اگر گوشی با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت دارید یک پاور بانک 10000 میلی آمپر ساعت 1 بار آن را شارژ می کند نه 2 بار؛ سایت www.powerbankexpert.comراهنمای کاملی در مورد ظرفیت پاوربانک به تناسب مدل آن به شما ارائه می دهد.

ویژگی شارژ سریع در پاور بانک

گاهی دلتان می خواهد گوشی تان مانند شارژر  اصلی اش سریع شارژ شود، پس باید ویژگی شارژ سریع را پشتیبانی کند، مانند  ویژگی کوئیک شارژ (QC)، پاوردلیوری (PD) و فناوری Qi که باعث می شوند گوشی  شما با سرعت بیشتری شارژ شود. البته برای استفاده از قابلیت های شارژ سریع،  گوشی هم باید از این ویژگی ها پشتیبانی کند، وگرنه هیچ تاثیری در سرعت  شارژ گوشی شما ایجاد نمی کند. اکثر گوشی های امروزی از این ویژگی ها  پشتیبانی می کنند فقط اعداد و میزان توان دریافت آن ها تفاوت دارد.

فناوری Qi در پاوربانک چیست؟

اگر قصد خرید پاوربانک وایرلس یا پاوربانک  بی سیم دارید، حتما دقت کنید که ویژگی Qi را پشتیبانی کند؛ این فناوری  همان فناوری شارژ سریع یا کوئیک شارژ اما برای انتقال شارژ بی سیم است. پس  این فناوری در حقیقت فناوری شارژ سریع وایرلس است. لازم به ذکر است این فناوری  فقط با گوشی هایی که پردازنده اسنپدراگون دارند کار می کند، زیرا ساخته  کمپانی کوالکام است.

ویژگی کنترل شدت جریان هوشمند

برای اینکه گوشی هوشمندتان در اثر شدت  جریان زیاد از حد آسیب نبیند، نباید از پاوربانک استفاده کنید، اما اگر از  پاور بانک استفاده می کنید، پاور بانکی بخرید که در برابر تهدیدات و خطرات  نوسانی مقاوم باشد. همانطور که می دانید نوسان برق و یا شدت جریان بالا  باعث می شود به گوشی یا پاور بانک تان آسیب برسد.
پس خرید پاور بانک با ویژگی کنترل شدت جریان هوشمند را پیشنهاد می دهیم، در  هنگام خرید پاور بانک باید دقت کنید که استاندارد های Fit Charge یا AI  Power را داشته باشد، این دو فناوری به ایمنی هرچه بیشتر دستگاه کمک می  کند، فناوری فیت شارژ در پاوربانک کمک می کند که به میزان نیاز به گوشی برق  منتقل شود و در موقع 100 درصد شدن برق را قطع کند، فناوری AI Power هم  انرژی را به صورت هوشمند به دستگاه می فرستد، شدت جریان را کنترل می کند تا  بیش از حد نیرو به گوشی منتقل نشود و اگر پاوربانک دچار اختلال شد، به  گوشی صدمه نزند.

پاسخ یک سئوال مهم : آیا پاوربانک باتری گوشی را خراب می کند؟

یکی از سوال های متعددی که کاربران برایشان پیش می آید و نگرانشان می کند،  این است که آیا پاوربانک به باتری صدمه میزند؟ جواب این سوال بستگی به نوع  پاوربانک دارد. اگر از پاوربانک هایی استفاده می کنید که هیچ ایمنی و  استاندار خاصی ندارد، صد در صد به گوشی آسیب می زند و هیچ فرقی با شارژر  فندکی ماشین ندارد، به همان اندازه نا امن و غیر اصولی.
اما اگر از پاوربانک هایی استفاده می کنید که فناوری PD دارند و یا از  استاندارد خاصی استفاده می کنند خیالتان راحت باشد، این استاندارد ها  معمولا در دفترچه راهنمای پاوربانک ذکر شده که شامل این موارد می شود:
1- ولتاژ بیش از حد نرمال (Over Voltage Protection) یعنی بتواند در برابر شدت جریان زیاد مقاومت کند.
2- بیش از حد شارژ شدن (Over Charge Protections) یعنی بتواند انتقال نیرو را زمانی که شارژ پر می شود قطع کند.
3- شدت جریان بیش از حد (Over Current Protections) یعنی زمانی که برق قطع و  وصل می شود یا ولتاژ بالا می رود آن را خنثی کند تا آسیب به باتری یا  پاوربانک نرسد.
4- گرما (Over Heat Protections) یعنی بتواند در برابر حرارت بالا و بالا رفتن دما در اثر شدت جریان زیاد مقاومت کند.
5- اتصال کوتاه (Short-Circuit) یعنی در برابر نوسان مقاوم باشد.

با مراجعه به صفحه باطری، شارژر، پاور بانک  سایت فرازرایانه می توانید با مشخصات انواع پاوربانک برند فیلیپس، شیائومی و ... آشنا شوید و خریدی راحت و مطمئن داشته باشید.